Nieuwsarchief
Start jeugdafdeling gemeente Tubbergen Afdrukken

Na twintig jaar weer badminton jeugd in de gemeente tubbergen.

Waar:       Sporthal de Ransuil te Geesteren

Wanneer: woensdags van 17:00 - 18: 30

Voor meer informatie kan men contact opnemen met Elske Woudstra: 0546-657873 of mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

BC Sjuttol en De Pluumklappers starten na twintig jaar weer een jeugd afdeling. Dit alles is mogelijk gemaakt door een goede samenwerking tussen Volleybal vereniging Tornado en de beide badminton verenigingen. Lange tijd hebben beide badmintonverenigingen geprobeerd vroege uren te krijgen om zodoende een jeugd afdeling op te zetten in de gemeente Tubbergen. Uiteindelijk zijn zij benaderd door Volleybal vereniging Tornado met het verzoek enkele uren beschikbaar te stellen op de dinsdag avond in ruil voor vroege uren op de woensdag. Deze kans is met beide handen aangegrepen met als resultaat het start van de jeugdafdeling op 3 oktober 2012. Vanaf deze datum kunnen kinderen in de leeftijd van 6 tot 16 jaar kennis maken met de badminton sport op de woensdag middag van 17.00 tot 18.30. Om dit alles in goede banen te leiden is er een speciale jeugd commissie op poten gezet die er voor moet zorgen dat de jeugd een goede begeleiding krijgt bij het uitoefenen van de badmintonsport. De eerste vereiste hiervoor is al ingevuld. Er is namelijk een trainer gevonden die op de woensdag de kinderen professioneel kan begeleiden en ze de sport op een leuke en leerzame manier bij kan brengen. Het tweede doel is nu zo veel mogelijk kinderen te vinden die enthoustiast zijn over de badmintonsport en op de woensdag bereid zijn een shuttle te komen slaan. De eerste signalen zijn zeer bemoedigend. Tijdens de eerste trainings avond waren de aanwezige kinderen zeer enthoustiast.  De komende 2 maanden worden er instuifavonden gehouden bedoeld voor de kinderen van 6-16 jaar in sporthal de Ransuil te Geesteren. Deelname hieraan is gratis. Dus ouders breng uw kinderen naar de instuif en geniet van het enthousiasme van de aanwezige kinderen. De jeugd Commissie.

 
Sjuttol 1 Kampioen 3e klasse 2011-2012 Afdrukken

Het 1e team van badminton vereniging Sjuttol is kampioen geworden in de 3e klasse van het district oost. Er is hard gewerkt en getraind om na een paar seizoenen toch weer terug te kunnen keren naar de 2e klasse. Prioficiat, Klasse! Een betere promotie kan de vereniging zich niet wensen.


Het laatste treffen thuis ging tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst. Al bij een gelijkspel tegen de vereniging uit Holten zou Sjuttol 1 kampioen worden. Voor de geblesseerde Frans Eerdman was een goede vervanging gevonden in de persoon van Bas Kottink. Na winst in alle vier de enkelspelen hadden we het kampioenschap op zak. Dat vervolgens de herendubbel werd verloren was even iets minder, maar bijzonder gemotiveerd werden daarna toch de damesdubbel en beide mixen gewonnen, einduitslag 7-1.

Lijkt het jou ook leuk om te gaan badmintonnen, je bent van harte welkom in sporthal de Ransuil te Geesteren, elke dinsdagavond van 20.30-23.00 uur.

 

 
Geslaagd reunie-toernooi BC Sjuttol Afdrukken

Dinsdag 28 december 2010 heeft badmintonclub Sjuttol het reunie-toernooi gehouden. Dit tornooi voor (oud)leden en introducés, werd gehouden in sporthal de Ransuil te Geesteren.
Er is gespeeld in poulesysteem, waardoor iedereen meerdere wedstrijden kon spelen.
Hierbij waren er mix-dubbels gevormd die het tegen elkaar konden opnemen.
De opkomst was goed en de sfeer was dan ook al direct perfect.

Na een bakje koffie van de vereniging kon een ieder aan de slag.
Er werd zeer fanatiek gestreden, waardoor menigeen zich woensdag en met name donderdag moest verantwoorden voor de rare manier van lopen. Spierpijn door nagenoeg het hele lichaam was het gevolg voor diegenen die niet (wekelijks) badmintonnen.

De uiteindelijke winnaars van de poules waren:
Poule A:     Hubert Hemmer & Angelien van Benthem
Poule B:     Karin Schothuis & Peter Kuipers
Poule C:     Johny Eulderink & Tom van Lint
                Eline Wiegerink & Martin Blokhuis

Na de prijsuitreiking, incl. originele poederprijzen, werd er door BC Sjuttol gezorgd voor enkele warme hapjes. Het was een perfecte avond, 100% badminton eigen.
Fanatiek ertegen aan en zeer gezellig nazitten.
Dat deze avond ook nog eens 5 nieuwe leden heeft opgeleverd geeft de avond nog een extra positief resultaat.

 
Worstactie BC Sjuttol Afdrukken

De worstaktie van Badminton Club Sjuttol te Geesteren staat weer voor de deur en daarmee ook onze leden.
U kunt ons verwachten a.s. vrijdag 4 februari, in het begin van de avond en a.s. zaterdag 5 februari, vanaf 9.00 uur.
De worsten worden dit jaar wederom geleverd door Slagerij Hemmer en door Plus Wallerbosch.
Er is, in overleg met genoemde bedrijven, voor gekozen om de rookworst door Slagerij Hemmer te laten leveren en de droge worst door Plus Wallerbosch.
De prijs van de worsten is gelijk gebleven nl. 3 stuks voor € 6,00.
We hopen dat u ons, net als voorgaande jaren, weer wilt steunen.

 
Reünie BC Sjuttol Afdrukken

Reünie BC Sjuttol in gezellige sportontmoeting

Alle leden en oud-leden van BC Sjuttol uit Geesteren kunnen uitzien naar een reünietoernooi op dinsdagavond 28 december vanaf 19.30 uur in Sporthal De Ransuil. Het bestuur is momenteel naarstig op zoek naar alle adressen van de leden vanaf het eerste uur. Voorzitter Robin Woudstra heeft de oprichters Arnold Kamphuis (nu erevoorzitter) en Marian Helleman (erelid) er bij gehaald om te graven in het verleden. Allerlei namen komen over tafel, maar het wordt al wel duidelijk dat wellicht niet iedereen getraceerd kan worden. Daarom doet de badmintonclub een beroep op iedereen die zich nog een naam uit het verleden herinnert en op de oud leden zelf om zich te melden als hij of zij een dezer dagen geen brief ontvangt. Het doel is om elkaar op sportieve, ongedwongen wijze uit te dagen in een mix-dubbeltoernooi, met na afloop gezellig napraten onder het genot van een hapje en drankje. Rackets en shuttles zijn aanwezig.

Spontane actie

De spontane actie wordt door de grondleggers Kamphuis en Helleman van harte toegejuicht. Het hart van beide pioniers ligt nog duidelijk bij de badmintonsport. ‘Dat blijft! Ik vind dit dan ook een loffelijk initiatief’, stelt Arnold, al kan hij helaas wegens omstandigheden net deelnemen. “Zoals het er nu naar uit ziet ga ik er zeker naar toe. Het was altijd een heel gezellige club en de sport is vind ik nog steeds mooi, ook al heb ik moeten afhaken’. De voorzitter legt uit dat het nog steeds een gezellige club is. “Het is een eenheid met als doel het beste uit iedereen persoonlijk te halen. Onze nieuwe trainer Arjan Oude Groote Beverborg kan zich hier helemaal vinden en gaat ook zo met de groep om. Dat betekent dat we tijdens de training rouleren, zodat de beste spelers ook tegenover minder getalenteerde spelers komen te staan. Dat wordt bijzonder gewaardeerd. Dat we een eenheid vormen zien we ook jaarlijks met de worstactie. Voor ons is dit een zo belangrijke bron van inkomsten dat iedereen zich volledig inzet. Voor een grote vereniging is dit misschien gemakkelijk op te brengen, maar wij moeten het met onze kleine club doen, dus petje af voor onze leden.”

Terug in de tijd

Het gesprek gaat ook even terug in de tijd, naar het jaar 1987. Het jaar dat Sporthal De Ransuil klaar was en de beide pioniers De Pluumklappers Tubbergen verlieten om ook in Geesteren een badmintonclub op te richten. Samen met de helaas overleden Leo Schrooten en Hennie Visser werd er veel werk verzet om leden te enthousiasmeren voor de sport en bedrijven voor een financieel duwtje als startkapitaal. Zelfs de eerste trainer Jan Bruinewoud hielp de club in wording door als betalend lid trainingen te verzorgen. ‘Het is bijna niet te geloven, maar er hadden zich al vrij snel na de oprichting zestig leden aangemeld. Elke week op één avond drie uur trainen leidde ertoe dat BC Sjuttol  zich inschreef bij de Nederlandse Badminton Bond en al vrij snel twee teams competitie speelden. Voor sommigen was dit een uitdaging, anderen kwamen liever gewoon een avond sporten.

'Badminton wordt als sport nog wel eens onderschat, maar het is een supersnelle, beweeglijke sport waarin alle spieren worden gebruikt en waarin ook techniek en tactiek belangrijke elementen  zijn’, zo benoemen Marian en Arnold hun nog steeds favoriete sport. Beiden zijn ze benieuwd hoe het met de spelers van het eerste uur en de jaren daarna is gegaan. Dat geldt ook voor Robin Woudstra, want hij draagt al weer 12 jaar de vereniging als voorzitter. De verwachtingen voor het reünietoernooi zijn hoog gespannen. Mensen die hierover al zijn aangesproken waren meteen enthousiast.  Oud leden die geen brief ontvangen kunnen zich aanmelden bij:

Frans Eerdman: tel: 0546-631113, email: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  

Jorien Altena, tel 06-13265225;email: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

 
Meer artikelen...
«StartVorige12VolgendeEinde»

Pagina 1 van 2